Партиите трябва да произвеждат програми, да създават елит и да

...
Партиите трябва да произвеждат програми, да създават елит и да
Коментари Харесай

Христо Пачугов: Парите на партиите се харчат само за медии и избори

Партиите би трябвало да създават стратегии, да основават хайлайф и да образоват специалисти, които да ръководят. Двете функционалности ги няма. Парите на партиите се харчат единствено за медии и избори. Ние се занимаваме със признаците на едно заболяване в политиката.
Големият проблем е кои са проблемите? Какви са функционалностите на партиите и имат ли потребност от пари? И едвам тогава би трябвало да си отговорим на други въпроси.

Това сподели политологът Христо Пачугов в „ Честно казано с Люба Кулезич “ по Евроком. Размерът от партийната дотация е последната тематика. За българина политиците са универсално зло.

Каквото и да им вършим, за българина ще е малко. Даже и да го качим на магаре. Темата за дотациите ще се трансформира в спектакъл. Още не е завършила. Потенциално се разрушават устоите на политическия развой. Партиите са се отказали на цяло от функционалностите си. Традиционните канали на връзка минават по странични канали. Мисля, че Бойко Борисов не си дава сметка какво се случва. Все повече неща стартират да се " лепят " на неговия имидж.

Антоанета Христова се включи в тематиката : Решението за партийните дотациите беше цялостно ситуативно решение. На него би трябвало да се огледа съществено, тъй като дава доста " късо ". То потегли след предложение за понижаване на Данък добавена стойност. Имахме няколко обстановки. Извади се абсурда от Слави Трифонов за надвзетите дотации. И третата сериозна причина бе доста говорене от страна на опозицията против Борисов и ГЕРБ. Те се възприеха като популистки. Съвпадението на тези три обстановки, го накараха да ръководи развой. Видно е, че партиите се финансират от бизнеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР