Партиите от управляващата коалиция ще обсъдят въпроса за предоставяне на

...
Партиите от управляващата коалиция ще обсъдят въпроса за предоставяне на
Коментари Харесай

Управляващата коалиция обсъжда военната помощ за Украйна, БСП е категорично против

Партиите от ръководещата коалиция ще обсъдят въпроса за даване на военнотехническа помощ на Украйна, „ Българска социалистическа партия за България “ е изрично „ срещу “. Това разясниха пред медиите в Народното събрание депутати от ръководещата коалиция.
По-рано през днешния ден парламентарната група на „ Демократична България “ заявява, че стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление на Република България за оказване на военнотехническа помощ на Украйна съгласно нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна.
В тази връзка Георги Свиленски, ръководител на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, направи изказване пред медиите в Народното събрание. В него се показва, че позицията на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ остава непроменена. Свиленски акцентира, че от левицата са "категорично срещу " даването на военна помощ за Украйна. "Такова е и решението на българското Народно заседание “, напомни Свиленски и добави, че решението на Народното събрание е да бъде предоставяна единствено филантропична помощ за Украйна.
„ Ние като политическа партия ще продължим да отстояваме помощта, която България дава, да бъде единствено филантропична. Предоставянето на военна помощ ще въвлече директно България във войната “, сподели Свиленски. Нашата позиция е ясна и тя няма да бъде изменена при каквито и да е съвещания и диалози. Като съдружни сътрудници сме подготвени постоянно да водим разговор, добави той.
Готовност за разговор по обявеното от „ Демократична България “ желание за съвещания показаха и представителите на „ ИТН “ и „ Продължаваме Промяната “.
Станислав Балабанов от „ ИТН “ съобщи, че сходна позиция за даване на военна помощ за Украйна не е била обсъждана по време на съдружните срещи до момента.
„ Те отварят полемиката. Това е един естествен развой, който би трябвало да се случи сред групите в Народното събрание, с цел да забележим какви са основанията и претекстовете им. Ще ги обсъдим, несъмнено, само че сигурно и съдружната група от обединения, и опозицията в този миг, в такава деликатна обстановка, би трябвало да излязат с обща позиция “, добави Балабанов.
Настимир Ананиев от „ Продължаваме Промяната “ разяснява, че чака повече конкретика по направеното от „ Демократична България “ предложение. „ Готови сме да ги изслушаме, само че също по този начин сме реалисти “, сподели той и даде за образец информацията от Министерство на защитата, че сега страната ни няма по какъв начин да даде стратегическа бойна техника като ракети, да вземем за пример. „ Ние сме подготвени да чуем предложенията и да ги обсъдим в обединението “, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР