Партиите не се разбраха за председателското място на Районната избирателна

...
Партиите не се разбраха за председателското място на Районната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК решава за председателското място на РИК Сливен

Партиите не се схванаха за председателското място на Районната изборна комисия в Сливен. Това се случи на консултациите за съставяне на РИК, свикани от регионалния шеф инж. Маринчо Христов. Така още веднъж ЦИК ще има последната дума.

Съгласно решение на ЦИК общият брой на членовете на Районна изборна комисия (РИК) Сливен, в това число ръководител, заместник-председатели и секретар е 13, като съотношението сред партиите и обединения е„ ГЕРБ-СДС “ – 4 членове;„ Продължаваме промяната- Демократична България “ -3 членове;„ Движение за права и свободи “ – 2 членове;„ Възраждане ”-2 членове;„ Българска социалистическа партия за България “ – 1 член;„ ИТН ”- 1 член...

За ръководител на РИК от Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ предложиха Росица Тодорова. Нейното име беше подкрепено от всички партии, като се изключи Политическа партия “Възраждане “, които направиха свое предложение в лицето на Даниела Василева.

3а заместник-председатели на РИК, политическите партии издигнаха за претенденти надлежно: от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " Мария Чомпова, от " ИТН " Ирина Янкова и от Коалиция " Продължаваме промяната-Демократична България " Елизабет Кендерян.

" Възраждане ", " ГЕРБ-СДС " и " Движение за права и свободи " не издигнаха кандидатури.

Предложението за секретар на РИК бе отправено от Мустафа Мустафов- Движение за права и свободи, който предложи Фатме Мустафова за този пост. Останалите партии също се сплотиха към нейното име.

След като не беше реализирано единодушие за председателското място в РИК, регионалният шеф инж. Маринчо Христов изпрати протокола от извършените съвещания до ЦИК.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР