Партиите не повишават качеството на демокрацията в България. Това каза

...
Партиите не повишават качеството на демокрацията в България. Това каза
Коментари Харесай

Политолог: Партиите не повишават качеството на демокрацията в България

Партиите не покачват качеството на демокрацията в България. Това сподели пред " Фокус " политологът проф. Александър Маринов. Той изясни, че корупционните схеми стартират от най-високите етажи на властта и добави, че с този проблем би трябвало да се оправи правосъдната власт. Според него политическият хайлайф развъжда корупцията.
„ Партиите в настоящия си тип не способстват за демокрацията: с доста неща, само че в съответния случай като механизми за селекция за елита, за селекция за хората, които би трябвало да ръководят страната. Те не способстват за това. Те правят отрицателна селекция. Те изпращат в ръководството на страната некачествени, некомпетентни и нечестни хора. Следователно този механизъм не работи и би трябвало да се размени или с други партии, или с друга система на асортимент на хората, които изпращаме да ръководят страната “, добави политологът.
Проф. Маринов сподели още, че е нужно построяването на механизми за неприкритост, отчетност и надзор. Той посочи, че Конституцията от 1991г. не дава нужната рамка за действието на демократичното ръководство. Според него тя не може да контролира главните процеси в обществото и се нуждае от дълбоки промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР