Партиите на промяната не са определящи за избора на правителство

...
Партиите на промяната не са определящи за избора на правителство
Коментари Харесай

Дончева с атака към Слави: Не е носител на никаква промяна, той е виновен да няма правителство

Партиите на смяната не са определящи за избора на държавно управление нито в настоящия, нито в предходния парламент. Основна отговорност за избора на кабинет имаха от "Има подобен народ " (ИТН). Те ясно демонстрираха, че не желаят да има постоянно държавно управление. Когато ти се показва един лист с министри, имената на които са смайващи и е ясно, че няма да се оправят със отговорностите си, по какъв начин да гласуваш за подобен кабинет?

Това попита в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ) Татяна Дончева, която разяснява горещите политически събития у нас.

"Всички дейности на Слави Трифонов при първия мандат будят неразбиране. Единственото пояснение е, че той не желае държавно управление. Защо е по този начин, занапред се надявам да разберем. В предходния парламент още веднъж Слави направи всичко допустимо да имаме девет работни дни. Това в случай, че напълно умерено можехме да работим 2-3 месеца и да реализираме общите цели. От Има Такъв Народ гневно упорстваха, че предходният парламент би трябвало да се разпусне мигновено и приехме само машинното гласоподаване, а можехме да свършим още доста основна работа ", добави тя.

"Слави Трифонов съобщи, че с никого и с никой няма да беседва за първия мандат. Според мен министрите в този проектокабинет към този момент всички сме ги не запомнили. Нито една естествена политическа мощ не можа да организира логичен диалог с Има Такъв Народ. Аз не диря виновност у никого. Просто изяснявам, че Слави Трифонов не искаше да има държавно управление. Той ръководеше парламентарната си група тъкмо в тази тенденция - да няма естествени диалози и кабинет. С изявлението си Слави още веднъж опита да трансферира виновността и да изкара други подмолни. Искам да кажа, че в политиката диалози могат да се водят на всички места - в партийни офиси, в частни офиси, на всички места. Твърденията му са несериозни. Мая Манолова ни осведоми за срещата с него ", разкри Дончева.

"Заявеното от Слави, че в идващия парламент би трябвало да има държавно управление непременно го разбирам, че това може да стане с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Има Такъв Народ и Слави не носят никаква смяна и го потвърдиха. Те не са били на митингите, осуетиха основни промени и промени. Това демонстрира, че не би трябвало да се слуша какво приказват те, а да се гледа какво правят. Сега вършат опити с последния трен да овладеят Българска народна банка и КЕВР, само че ние от ИБГНИ няма да дадем поддръжка за това ", безапелационна бе Татяна Дончева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР