Партиите на промяната изказаха своите доводи. За нас беше важно

...
Партиите на промяната изказаха своите доводи. За нас беше важно
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Двата последни парламента пропиляха ценно време

" Партиите на смяната изрекоха своите доводи. За нас беше значимо да уточним по актуализацията на бюджета кои са целите, които са значими за нея. Направихме срещи с браншови организации и със синдиката на Министерство на вътрешните работи. Всички те се оповестиха за това. Тези, които през днешния ден отхвърлиха това наше предложение, дано да отидат и да обяснят на браншовете за какво това се случва и за какво се бави актуализацията на бюджета ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в студиото на " Денят ON AIR ".

А по отношение на това за какво от " Демократична България " не отидоха на договаряния с Българска социалистическа партия, социалистът посочи, че от партията си сменят мнението непрекъснато. И добави, че в 45-ото и 46-ото Народно заседание е било пропиляно скъпо парламентарно време.

" Българските жители желаеха непоклатимост, сигурност, желаеха да им се вземат решение проблемите. Това е едно държание, което не е държавническо ", безапелационен е Ченчев.

По думите му всички са знаели, че краят на срещата сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ е бил предупреден.

" Нямаме и не сме имали желанието да вършим взаимни отстъпки във връзка с значимите цели за страната. Ние ги поставихме на масата, разписали сме ги. На договарянията и те се съгласиха - в един момента бяхме най-диалогичната, най-балансираната партия, съгласно техния водач. Днес внезапно се оказахме отново партия на статуквото ", разяснява депутатът.

Относно информацията за това кой в чий кабинет е ходил, депутатът сподели, че Българска социалистическа партия постоянно е била права за едно нещо - а точно, че " нещо се случва някъде на мрачно ".

" Те са ходили. Всички те си го признаха под една или друга форма. Това приказва какъв брой права е била Българска социалистическа партия - че постоянно нещо се случва някъде и то е на мрачно. Ние искахме всичко да бъде на ярко - пред камерите на малките екрани ", добави Ченчев.

Социалистът счита, че въпреки всичко в 46-ия парламент е имало първи проблясъци на диалогичност сред обособените партии. А по отношение на диалози в 47-ото Народно заседание, той посочи пред Bulgaria ON AIR:

" Важно е да забележим какъв е математическият общ брой в 47-ото Народно събрание. При съществуването на плаващи болшинства всеки ден щяха да ни упрекват по разнообразни аргументи другите партии. Цялата тази работа е въпрос на разговор, който по този начин и не се реализира, тъй като те си променяха решенията ".

Ченчев счита, че е било значимо за страната да бъде направено техническо държавно управление, което да реши избрани проблеми у нас и да вземе решения, които постоянен парламент може да вземе.

" Ако имаме избори в три разнообразни недели, и то в обстановка, в която Ковид рецесията може да е задълбочена - може на хората да им писне и да не излязат да поддържат, който и да е политик. Личното ми мнение е за избори 2 в 1 ", уточни социалистът.

Той посочи, че президентът би трябвало обществено да съобщи дали би подкрепил възможен политически план на Кирил Петков и Асен Василев.

А дали в петък ще бъде показано име за кандидат-премиер, депутатът от Българска социалистическа партия посочи, че това би трябвало да реши Националният съвет на партията.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР