Партиите, които не успяха да осигурят стабилно управление, успяха да

...
Партиите, които не успяха да осигурят стабилно управление, успяха да
Коментари Харесай

Радев възложи на Димитър Главчев да състави служебен кабинет


Партиите, които не съумяха да обезпечат устойчиво ръководство, съумяха да лимитират оптимално пълномощията на президентската институция, като ги слагат в тясна рамка. Направиха го чисто механично. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За да се нагърбиш с ръководството на страната и то в рецесия не е задоволително да си част от администрацията да смениш офиса си с този на мин. -председател., а да имаш психическата настройка и подготвеност да се заемеш с тази сложна задача. Страната ни се оказа на прага на невиждана конституционна рецесия, добави Радев.

Главчев само одобри да се нагърби с високата задача. Президентът Румен Радев разпореди на ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.

До 7 дни считам, че този мандат би трябвало да бъде изпълнен. Очаквам ви най-късно в събота – 6 април да определите състав на Министерски съвет, тогава ще поканя и на съвещания политическите партии, акцентира Радев. Очаквам от вас кабинет, който да е оптимално политически безпристрастен, който да работи в полза на българските жители и България, добави Радев. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР