Партиен проект около Кирил Петков и Асен Василев със сигурност

...
Партиен проект около Кирил Петков и Асен Василев със сигурност
Коментари Харесай

Харвард сменя Харвард във финансите, три са сигурните смени в служебното правителство |

Партиен план към Кирил Петков и Асен Василев сигурно ще има още за изборите на 14 ноември. Двамата ученици на Харвард няма да са в състава на служебният кабинет Янев-2, чийто състав ще бъде разгласен публично на следващия ден. Освен тях си потегля и транспортният министър Георги Тодоров, който остави извънредно неприятни усещания за работата си през последните 4 месеца. Тези три смени са сигурни в новото държавно управление на президента Румен Радев, научи OFFNews от свои източници.

Разбира се, всичко е предпоследно до момента в който не излезе указът на президента.

На мястото на Асен Василев съгласно разнообразни източници ще застъпи човек също с впечатляваща визитка - Валери Белчев. Случайно или не, той също е ученик на Харвардския университет.

В началото на кариерата си Белчев придобива експертиза в редица водещи търговски банки, в това число „ Ейч Ес Би Си “ (CCF HSBC), „ Креди Агрикол Индосюез “ (Credit Agricole Indosuez), „ Фортис Банк “ (Fortis Bank) и „ Сосиете Женерал “ (Societe Generale). През 2007 година се концентрира върху капиталовия бизнес, открива стратегическо партньорство с „ Ротшилд и Сие “ (Rothschild & Cie) и работи в качеството на извънреден сътрудник за България до 2013 година

От основаването на държавното сдружение Фонд управител на финансови принадлежности в България ЕАД през октомври 2015 година, Белчев е негов изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет.

Освен магистърска степен по обществена администрация (MPA) от университета Харвард, той е и магистър по финансови и банкови техники от Университета Париж-2 Пантеон-Асас (Paris 2 Pantheon-Assas), както и от УНСС по интернационалните стопански връзки.

След като Кирил Петков подвигна високо летвата с енергичната си работа в Министерството на стопанската система, с много комплицирана задача се нагърбва наследничката му на поста Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на стопанската система и във второто държавно управление на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок. До последно за този пост бе спряган и Вальо Михов от надзора на ББР.

От държавното управление по напълно други аргументи, отвън партийното строителство, си отива и транспортният министър Георги Тодоров. За разлика от сътрудниците си в досегашното служебното държавно управление, той се опитваше да прави тъкмо противоположното на разкриването на далаверите в ДППИ, БДЖ и останалите структури в системата. Това значително е разумно. Тодоров бе началник на борда на Пристанищна инфраструктура тъкмо по времето когато компанията подписа абсурден контракт с друга държавна компания - ТСВ за удълбочаване на каналите във Варненското езеро посредством инхауз процедура. После 420 милиона лв. отпътуваха в посока и към сдружения индиректно свързани с семейството Домусчиеви. Според източници на OFFNews най-малко 250 милиона лв. са несправедливо платените средства по плана. 

На мястото на Георги Тодоров се връща Христо Алексиев, който е един от най-хубавите експерти по жп превоз в България. Благодарение на неговите старания през последните години не всички пари от Европейски Съюз по еврофондовете не изтекоха за изливането на асфалт със подозрително качество. Алексиев към този момент бе длъжностен министър в първото служебно държавно управление на президента Радев през 2017 година и от него сигурно ще се чака най-сетне да донесе смяна и в транспортното министерство, което се счита за постоянен бастион на тандема ДПС-ГЕРБ.

Възможно е от кабинета да си тръгне и министърът на туризма Стела Балтова, против чиято работа възражения имат някои от браншовите организации в бранша. В случай че бъде заменена, то името на наследника й на поста ще бъде посочено от туристическия бранш, настояват източниците на OFFNews. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР