Партиархът на Москва и цяла Русия Кирил, който е очакван

...
Партиархът на Москва и цяла Русия Кирил, който е очакван
Коментари Харесай

Руският патриарх за висшия идеал на момичетата: Раждайте деца за църквата

Партиархът на Москва и цяла Русия Кирил, който е предстоящ в България за 3 март, съобщи тази седмица, че основната задача на всички девойки е да раждат деца и по-късно да ги вкарват в лонота на църквата.

" Идеал на младия живот би трябвало да бъде основаването на семейство ", цитира думите му организация РИА " Новости ".

" Това, несъмнено, не е единственият блян, само че това е необикновен блян за девойките, които са длъжни ясно да осъзнават, че основаването на семейство, раждането на деца и тяхното воцерковление и образование се явява избрана от Бога задача, над коят оняма нищо по-висше. "

Думите му са от проповед в катедралния храм " Христос Спасител " в Москва по случай Сретение Господне - празник, който се отбелязва в Русия като ден на православната юноша.

Според патриарх Кирил днешните технологии и равнището на обучение и комфорт разрешавали да се съчетае грижата за фамилията и с професионалната активност.

През ноември 2016 година той прикани абортите в Русия да бъдат изключени от системата на публичното опазване на здравето. " Ако страната съобщи, че това си е персонална работа на всеки, тя ще подчертае отрицателното си отношение към абортите. Та нали никой не оказва помощ, да кажем, на алкохолиците и наркоманите да си купуват пиянство и опиати за сметка на някаква застраховка?! Няма такова нещо, тъй като то е зло, нездравословно. А тук със здравните вноски плащаме осъществяването на аборти ", съобщи лидерът на православната черква на Русия.

Идеята е бе повдигната от депутатката Елена Мизулина, съгласно която безплатните аборти би трябвало да останат единствено поради медицински аргументи и след обезчестяване - всичко останало да се забрани, в това число и в частните клиники и посредством прекъсване продажбата на лекарства за спиране на бременност. Тя е съавтор на закона за цензура в интернет, както и на закона " За отбрана на децата от информация, причиняваща щета на здравето и развиването им ", в който без ясно определение се употребяват понятия като " фамилни полезности ", " полови връзки " и " дейности със полов темперамент ".

Мизулина предложи и в Конституцията на Русия - страна с най-малко 20 милиона мюсюлмани, да се впише, че православието е основа на националната и културна самородност на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР