Паролите са голяма грижа. Ако искате да са добри, стават

...
Паролите са голяма грижа. Ако искате да са добри, стават
Коментари Харесай

Знае ли някой паролата ти?

Паролите са огромна грижа. Ако желаете да са положителни, стават доста сложни за помнене. Отделно, не е добра концепция да ползвате една и съща за всички свои сметки, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.

Съответно би трябвало да запомните доста на брой и разнообразни. Непрекъснато хакери (дали самостоятелни, организирани в групи, като известните " Анонимни ", или даже такива, спонсориран от разнообразни държавни управления по света) успяват да пробият вашата защита и да употребяват данните от профилите ви за своите цели. Разбира се, техните цели рядко съответстват с вашите лични. 

Трой Хънт е австралийски откривател по сигурността, който е основал специфичен онлайн инструмент. Той ще ви помогне да разберете дали и вашите пароли са били откраднати от хакери. Просто би трябвало да вкарате " тайните си думички " в полето на неговия сайт Pwned Passwords (разбити пароли), с цел да видите дали към този момент са били изтекли при някои от многочислените хакерски нападения на обществените мрежи или даже при самостоятелна офанзива, ориентирана непосредствено против ваш профил. В базата данни на уеб страницата има 320 млн. изтекли пароли.

Ако се чудите дали не е безконтролно да се събират на едно място по подобен метод, би трябвало да имате поради следното. Нито една от изтеклите пароли не се съхранява в Pwned Passwords заедно с потребителското име или имейл адрес, с които върви ръка за ръка. Т.е. евентуалните хакери няма да бъдат улеснени.

Освен това цялата концепция на Хънт е да притегли вниманието към казуса и да разреши на хората да ревизират дали и тяхната ключова дума не броди някъде из Големия неприятен Интернет. / Блиц 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР