Пародийната рисунка на логото на Олимпиадата в Токио бе премахната

...
Пародийната рисунка на логото на Олимпиадата в Токио бе премахната
Коментари Харесай

Премахнаха пародия на логото на Олимпиадата в Токио след жалба от Организационния комитет

Пародийната рисунка на логото на Олимпиадата в Токио бе отстранена от уеб страницата на Клуба на задграничните репортери в Япония. Действието бе подхванато по гледище на Организационния комитет на Игрите в Токио, който се базира на закона за авторските права.

Президентът на Клуба на задграничните репортери в Япония Халдон Азари съобщи, че юристите са го посъветвали да изтрие пародийното лого, загатващо за Ковид-19, защото нарушава строгия закон за авторските права в страната. Азари добави, че това няма да спре Клуба да показва своето мнение, употребявайки подигравка и ирония. Той се извини и на всеки, който се е почувствал обиден.

От Клуба на задграничните репортери провокираха абсурда, като взеха решение да показват възприятието си за комизъм върху логото на Олимпиадата в Токио, като го трансформираха с коронки, загатвайки за върлуващия в целия свят ковид.

" Рисуването на логото в отрицателна светлина, свързвайки го с Ковид-19, е несъвместимо с идеалите на олимпийското придвижване ", се споделя в писмото на Организационния комитет на Олимпиадата в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР