"Пародия! Безобразие! Подигравка!" - с тези думи Здравко Медаров, баща

...
"Пародия! Безобразие! Подигравка!" - с тези думи Здравко Медаров, баща
Коментари Харесай

Пак не пуснаха Габриела от ареста

"Пародия! Безобразие! Подигравка! " - с тези думи Здравко Медаров, татко на танцьорката Габриела Медарова, посрещна решението на пловдивския областен арбитър Божидар Кърпачев. Той отхвърли да гледа мярката на 21-годишната госпожица, защото през днешния ден прокуратурата е внесла обвинителен акт. Това значи, че делото минава в правосъдна фаза и за смяна на мярката за неотклонение на Габриела би трябвало да се произнесе различен състав.

Девойката, която повече от 2 месеца е под ключ, едвам не се разплака. Съдебната защита бързо й щракна белезниците и я изведе от залата. Нейните родители и гаджето й Пачо пристигнаха обнадеждени, че Габриела ще бъде пусната на независимост. Те останаха като попарени след чутото, прецизира в. „ 24 часа “.

"Къде е страната? Къде са законите? Защо се подиграват с нас? Детето ми ли е най-големият нарушител ", развика се майката на Габриела.

21-годишната танцьорка е зад решетките, тъй като разруши носа на момиче в нощен клуб. Това стана по време на паричната й гаранция. Седмици по-рано, пияна и дрогирана, тя блъсна 10 паркирани коли в Пловдив.

Адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски остана учуден. "Досъдебното произвеждане не е завършило. Няма предявяване. Аз съм единствен бранител на момичето и не съм полагал автограф върху документа с предявените доказателства ", сподели той. Дългогодишният правист съобщи, че не е чувал в наказателното произвеждане термина "паркетно дело ". "Не мисля, че би трябвало да се взема решение ориста на един младеж единствено по една кореспонденция от прокуратурата ", посочи Търновалийски. Според него клиентката му стои в ареста нелегално.

Съдия Кърпачев обясни, че настояването на юриста за смяна на мярката е от 11 юли. Входирано е в съда от прокуратурата на 18-и. "Насрочихме делото за през днешния ден. Половин час по-рано разбирам, че е импортиран обвинителен акт. Процедурата планува насрочване на дело, което би трябвало да гледа различен състав. Именно той може да се произнесе за мярката на арестуваната ", сподели магистратът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР