Парниковите газове и техният негативен ефект върху климата на планетата

...
Парниковите газове и техният негативен ефект върху климата на планетата
Коментари Харесай

Зелената революция на Китай

Парниковите газове и техният отрицателен резултат върху климата на планетата и световното стопляне са наболял международен проблем не от през вчерашния ден и през днешния ден. Именно по тази причина той се разисква на редица против на върха, а световните водачи търсят най-ефикасното решение.

По време на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица, китайският президент Си Дзинпин разгласи проекта си за Зелена гражданска война в страната .

Китай е най-големият замърсител с парникови газове в света, само че нейният водач се ангажира с тежката и много амбициозна задача това да се промени радикално в идващите десетилетия. Крайната цел е страната да стане неутрална на въглеродни излъчвания до 2060 година
 Снимка 497501

По думите на Дзинпин, Китай ще доближи пика на въглеродните излъчвания в този момент, в края на това десетилетие, а идващите четири ще се работи за реализиране на въглероден неутралитет . И към този момент са ясни съответните стъпки, по които се възнамерява това да се реализира.

Азиатската страна ще преизпълни Парижкото съглашение, подписано от близо 200 страни, като в това време понижи доста потреблението на въглища в промишлеността. По това Китай е отличник в международен мащаб, а точно тяхното горене води до огромна част от парниковите газове, предава CNN.
 Снимка 497500

Акцентът в идващите десетилетия ще бъде върху възобновимите енергийни източници . В тази област страната също е международен водач, а тяхното все по-широко нахлуване ще докара до по-екологично произвеждане.

Зеленият проект на Китай бе приветстван от останалите международни водачи, само че общото им мнение е, че гръмките думи на водача би трябвало да бъдат последвани с ясни и съответни дейности в идващите години.
 Червено море, атмосферното замърсяване и непредвиденият източник на парникови газове
Откриха изцяло непредвиден източник на парникови газове

И произходът им е отчасти естествен

А Дзинпин прикани и останалите страни да проведат " научна и софтуерна гражданска война и индустриална промяна ", тъй като рецесията с COVID-19 е посочила, че " човечеството към този момент не може да си разреши да пренебрегва многократните предизвестия на природата ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР