Парма победи Лече с 4:3 в срещата между двата тима

...
Парма победи Лече с 4:3 в срещата между двата тима
Коментари Харесай

Парма спъна Лече на финалната права в страхотен трилър

Парма победи Лече с 4:3 в срещата сред двата отбора от последния 38-и кръг в Серия " А ". По този метод " Дуковете " дефинитивно сложиха завършек на очакванията на своя противник за оставане в елита на Италия. Играчите на Фабио Ливерани се нуждаеха единствено и само от победа, като трябваше да се надяват и Дженоа да не завоюва против Верона. И двете условия обаче не бяха изпълнени и по този начин Лече стана третият изпадащ от Серия " А " този сезон след СПАЛ 2013 и Бреша.

Все отново " жълто-червените " демонстрираха неотстъпчивост и дадоха всичко от себе си, с цел да вземат трите точки в днешния мач, който се оказа същински трилър със 7 попадения в двете порти.

Парма поведе с два гола още доникъде на първото полувреме. Първо в 11-ата минута Фабио Лусиони си означи автогол, а в 24-ата минута Джанлука Капрари вкара за 0:2.

Това обаче не пречупи домакините, които съумяха да изравнят до края на частта. В 40-ата минута Антонин Барак понижи, а в 45-ата Биаджо Мекариело вкара за 2:2.

Парма обаче още веднъж си върна преднината от два гола. Андреас Корнелиус в 52-ата и Роберто Инглезе в 66-ата минута направиха резултата 2:4.

Джанлука Лападула още веднъж върна интригата в 68-ата минута, правейки резултата 3:4, само че домакините нямаха сили за нищо повече и трябваше да преглътнат горчивия хап на загубата и изпадането.

Лече приключва сезона на 18-ото място с 35 точки. Парма пък приключва на 10-ата позиция в крайното класиране с 49 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Серия А 38 кръг, неделя 2 август  Лече 3:490 минута  Парма
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР