Парламентът затвърди практиката си да избира съдебните кадровици без дебат.

...
Парламентът затвърди практиката си да избира съдебните кадровици без дебат.
Коментари Харесай

Лозан Панов: Всичко видях! Членовете на ВСС не са избрани професионално…

Парламентът затвърди практиката си да избира правосъдните кадровици без спор . Този извод направи ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В сряда депутатите гласоподаваха своята квота за Висшия правосъден съвет. По време на съвещанието фотографи снимаха по какъв начин народните представители си дават знаци за кого да се гласоподава „за“ и за кого „против“.

Според Лозан Панов и този път хората, които ще вземат решение ориста на правосъдната система, не са определени професионално.

„ Всичко видях и това няма по какъв начин да го разясня, тъй като явно е някаква парламентарна процедура, която е надалеч от правосъдната система. Квотният принцип, който явно Народното събрание застъпва в своята процедура, без значение по какъв начин ще го назовем, явно основава предпоставки най-важният съставен елемент – професионалните и етични качества, да не бъдат акцент при един подобен избор. Процедурата протече официално и в последна сметка практиката, такава каквато е съществувала досега в Народното събрание, в действителност се възпроизведе ”, съобщи Панов.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР