Парламентът започна дебати по предложението на правителството за удължаване на

...
Парламентът започна дебати по предложението на правителството за удължаване на
Коментари Харесай

БСП предложи да няма дебат за извънредно положение до 13 май, беше отхвърлено

Парламентът стартира диспути по предлагането на държавното управление за удължение на изключителното състояние до 13 май.
Крум Зарков от Българска социалистическа партия опита да предотврати вземането на това решение, като предложи точката да отпадне от дневния ред, само че не бе подсилен. Като причини той уточни, че изключителното състояние беше въведено на 13 март със период до 13 април, като  концепцията на периода не е самоцелна, а с цел да се реши към края на приключването му какво да се предприеме.
" Днес сме 3 април, има още 10 дни до приключването на изключителното състояние и ми се коства, че разглеждането на неговото удължение е прибързано ", настоя той и изиска предлагането на държавното управление за удължение на изключителното състояние дасе прегледа идната седмица.
Освен статистиката на инфектираните, има и статистика на безработните, на затворени предприятия и пречупени ориси, които се усилват със всеки ден, уточни още Зарков и акцентира на психологическия напън върху хората от затварянето им по къщите, в това число върху децата, които не посещават ясли и детски градини.
" Всеки ден на удължение на изключителното състояние би трябвало да бъде доста деликатно премислен и да сме сигурни, че няма различен метод ", акцентира той и моли точката да не се гледа през днешния ден, а към 10 април.
Менда Стоянова от ГЕРБ се опълчи, като настоя че би трябвало да се удължи изключителното състояние по-скоро, с цел да можели хората да възнамеряват своето битие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР