Парламентът задължи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена

...
Парламентът задължи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена
Коментари Харесай

Депутатите задължиха директора на Агенцията по лекарствата да се яви в НС

Парламентът задължи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите проф. Асена Стоименова да пристигна в пленарна зала и да рапортува за спрените 62 медикамента за хипертоници.
Това стана, откакто проф. Стоименова е отказала да бъде изслушана по искане на Българска социалистическа партия. Мотивът й - информацията била на уеб страницата на организацията.
Социалистите оповестиха това за недопутимо и желаеха Народното събрание да приложи правилника и да задължи проф. Стоименова да се яви в пленарна зала.
Във вторник се разбра, че медикаментите против хипертония и сърдечни болести, които бяха изтеглени от аптеките, ще бъдат заменяни и отпускани гладко на пациентите. В листата са включени 62 медикаменти, които бяха спрени у нас и в цяла Европа поради дейното вещество Валсартан, доставено от китайска компания, и подозренията, че в него има канцерогенен смес.
От 6 юли до 6 август по преценка на общопрактикуващите лекари свободно ще се заменят блокираните медикаменти и аптеките ще ги отпускат безпроблемно на пациентите. От здравната каса подсигуряват за осъществяването на това решение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР