Парламентът ври и кипи при обсъждането на сделката за новите

...
Парламентът ври и кипи при обсъждането на сделката за новите
Коментари Харесай

Жега в НС: Симеонов и Марешки разбиха сделката за F-16 с тежки аргументи

Парламентът ври и кипи при разискването на договорката за новите изтребители. Валери Симеонов излезе на парламентарната естрада и ясно съобщи, че за тази пари е можело да подкрепим европейците и да купим нещо от тях. Той добави въпреки всичко, че доста почита сътрудниците си Красимир Каракачанов и Емил Караниколов.

"Те са като клетниците от Виктор Юго. Това са едни Гаврош и Клозет ", поде водачът на НФСБ. Междувременно двамата министри се заливаха от смях при думите му.

"Разбирам позицията им и не мога да ги укори. Аз и моите сътрудници обаче сме срещу сервилното и слугинажно държание на българския парламент и на българското държавно управление, които дефинираха изискванията за състезанието ", сподели той.

Ние сме срещу договорката за F-16. Това сподели водачът на НФСБ и народен представител от "Обединени патриоти "Валери Симеонов по време на дебатите за договорката за F-16.

"НФСБ ще гласоподава срещу тази договорка. Не, с цел да бъде пренасочена българската военна индустрия към доставка на съветските летящи ковчези, не поради това.

Основните аргументи са, че преди всичко считаме,че цената е извънредно висока. Изказвам моята състрадание към присъстващия в залата господин Горанов, министър на финансите. За тази цена можеше да купим два пъти повече самолети, европейско произвеждане, да потвърдим своята принадлежност към Европейски Съюз ", сподели още Симеонов.

"Втората причина е, че е смехотворна тезата за повишението на отбранителната дарба при отбрана на българското небе, защото в съседство с нас една Турция разполага с над 600 самолета, една Гърция с над 350, дори една Сърбия с към 40 самолета.

По този метод ли ще осигурим националната сигурност, с едни 8 самолета след четири години и 16 не знам какво. Нашето схвашане за национална сигурност е, че в пъти по-ниска цена бихме могли да осигурим отбраната и неприкосновеността на българското небе е посредством възобновяване на няколко ракетни бази ", добави още Симеонов.

Лидерът на НФСБ уточни, че това е сигурна и гарантираща отбрана. Той уточни, че няма да упрекне Красимир Каракачанов и Емил Караниколов, защото те извършват своите служебни отговорности.

"Те в тази ситуация са в ролята на "Клетниците " от Виктор Юго. Те са едни Гаврош и Клозет, на барикадата отстояват поставената задача и напълно разбирам тяхната позиция. Не мога да ги укори, само че аз и моите сътрудници сме срещу сервилното, унизително и слугинажно държание на българския парламент ", акцентира той.

Веселин Марешки също интензивно взе участие в дебатите към договорката за самолетите F-16 в Народното събрание. От трибуната на Народното събрание той настоя президентът Румен Радев да участва на дебата.

Марешки уточни, че като висш главнокомандващ Въоръжените сили е належащо президентът да участва на този спор.

Той се съгласи с Валери Симеонов, че инвестицията за самолетите не е интелигентна. Лидерът на "Воля " съобщи, че депутатите са били заблудени преди време да гласоподават за отпущането на повече средства по договорката, само че са си мислели, че ще получат доста повече от това сега. Той също разгласи, че депутатите от "Воля " няма да поддържат договорката за изтребителите F-16.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР