Парламентът възложи на здравния министър до 1 април 2019 г.

...
Парламентът възложи на здравния министър до 1 април 2019 г.
Коментари Харесай

Народното събрание възложи на здравния министър важни задачи

Парламентът разпореди на здравния министър до 1 април 2019 година да даде проект за деяние с съответни задания, с който България да стане член на Евротрансплант- европейската организация за продан на органи.
Прекратените преди година белодробни трансплантации на българи в европейски клиники са на път да бъдат възобновени. Проблемът тогава получи публичност откакто от Асоциация " Пулмонална хипертония " сигнализираха, че договорът с " Евротрансплант " е преустановен през 2017 година, а от началото на 2018 година двама души са умряли без да дочакат трансплантация на бял дроб.
Депутатите одобриха проекторешението към разискванията с министъра по тематиката, импортирано от Българска социалистическа партия със 144 гласа „ за “ и нито един „ срещу “ или „ въздържал се “
В този период министър Кирил Ананиев би трябвало да изготви разбор на трансплантационната активност.
До 1 април 2019 година министърът би трябвало да даде на Народното събрание и Национална стратегия за промоция на дарителство на органи, кафези и кръвни артикули.
Тя би трябвало да бъде направена въз основата на междуинституционално съдействие, както и нужните промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и кафези.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР