Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на допълнителните

...
Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на допълнителните
Коментари Харесай

Сметната палата проверява как Борисов харчи излишъка

Парламентът разпореди на Сметната палата да извърши одит на спомагателните разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители, утвърдени с постановления на Министерския съвет за интервала от 10.05.2017 година до 31.01.2018 година " За " предлагането гласоподаваха единомислещо 140 народни представители.

Вносители на настояването за възлагане на инспекцията са Корнелия Нинова и група народни представители.

Срокът на инспекцията е до 1 юни 2018 година Окончателният отчет на Сметната палата би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до края на юни.

Предложението за проверка е стимулирано с огромния публичен интерес по какъв начин се харчат спомагателните бюджетни пари при обезпечаване на гласност и бистрота, съгласно претекстовете на вносителите.
Като мотив за одита от Българска социалистическа партия използваха изключително отпуснатите при започване на годината средства за нарастване на заплатите на служителите на реда, които заплашиха с митинги по време не председателството.

Тогава държавното управление незабавно отпусна над 100 млн. лева за покачване на заплатите. В момента стачкуват надзирателите в пандизите, които не се съгласни с обещаното им 5% нарастване на заплатите.

Общата сума в държавния запас е към 3 милиарда лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР