Парламентът възложи на министъра на енергетиката Румен Радев да проведе

...
Парламентът възложи на министъра на енергетиката Румен Радев да проведе
Коментари Харесай

Депутатите възложиха на енергийния министър да преговоря за оборудването за АЕЦ „Белене“

Парламентът разпореди на министъра на енергетиката Румен Радев да организира договаряния с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител за продажба на оборудването, предопределено за плана АЕЦ „ Белене “.

Депутати от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната-Демократична България “, Движение за права и свободи и „ ИТН “ поддържаха решението. „ Против “ гласоподаваха от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.  

Според признатото решение продажната цена не може да бъде по-ниска от тази, която България платила за оборудването - близо 1,2 милиарда лв.. Предвижда се договарянията да се проведат в 60-дневен период от влизането в действие на решението. Министърът на енергетиката следва да осведоми Народното събрание за подхванатите дейности и съответните резултати от извършените договаряния.

С днешното решение на Народното събрание се анулира предходно решение на Народното събрание от 7 юни 2018 година за обновяване на дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене ” взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана АЕЦ „ Белене ” в настрана планово сдружение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР