Парламентът във Великобритания планира разглеждане на петицията за отмяна на

...
Парламентът във Великобритания планира разглеждане на петицията за отмяна на
Коментари Харесай

Британският парламент ще разгледа петицията за отмяна на Брекзит на 1 април

Парламентът във Англия възнамерява разглеждане на петицията за анулация на Брекзит на 1 април, оповестява The Independent.

Комисията по петициите при Камарата на общините отбелязва, че тази петиция, призоваваща държавното управление да се откаже от задействането на член 50 от Лисабонския контракт за излизането на Англия от състава на Европейски Съюз, сложи връх по броя на събраните подписите измежду всички сходни начинания, оповестени в уеб страницата на Народното събрание и кабинета. В сряда следобяд петицията събра съвсем 5, 9 милиона подписа, десетки я поддържат безусловно всяка минута.

В понеделник ще бъдат прегледани още две петиции – за провеждането на втори референдум за Брекзит /подкрепена от 120 000 души/ и другата за наложително овакантяване на Европейски Съюз без значение от сключването на договорка с Брюксел /140 000 подписа/. Решението всички петиции да се разискват в един ден е обвързвано с желанието на комисията да се убеди, че дебатите по тях ще преминат в къси периоди.

На 27 март английският парламент се пробва да стигне до разновидността за Брекзит, поддържан от болшинството и поради това депутатите ще създадат серия ориентировъчни гласувания. Депутатите могат да гласоподават за всеки от разновидностите. Дори един от тях да получи болшинство, английското държавно управление няма задължението да последва волята на Народното събрание. Очаква се резултатите от гласуванията да станат известни към среднощ.

В сряда Народното събрание ще гласоподава освен разновидностите за развиването на събитията по Брекзит, само че и смяната на датата на изхода в английското законодателство. Председателката на камарата на общините Андреа Лидсъм заяви, че в сряда ще се гласоподава по съответния нормативен акт. Тя разясни, че в документа са заложени две дати – 12 април и 22 май. Датата на напускането ще зависи от това дали в английския парламент към 29 март ще се одобри съглашение за Брекзит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР