Парламентът в Подгорица не прие Закона за съжителство на еднополови

...
Парламентът в Подгорица не прие Закона за съжителство на еднополови
Коментари Харесай

Подгорица не прие Закона за еднополовото съжителство

Парламентът в Подгорица не одобри Закона за общуване на еднополови двойки поради неналичието на кворум, оповестява електронното издание на черногорския вестник Vijesti, представено от организация " Фокус ".
Предложеният закон предвиждаше еднополовите двойки в Черна гора да се употребяват със същите права като хетеросексуалните, само че без опция за осиновяване на деца. „ За “ гласоподаваха 38 депутати, а четирима се оповестиха „ срещу “. Народните представители на опозицията не бяха в залата по време на гласуването. За приемането на предлагането бяха нужни 81 гласа „ за “.
Законът съответно планува поддръжка, наставничество и в детайли регламентира имуществените връзки сред сътрудниците. Той дава право на двамата сътрудници право да се наследяват един различен.
По отношение на правата и отговорностите в системата за здравното обезпечаване еднополовите сътрудници имат равни с тези на всички други обезпечени лица, както и във връзка с обществените и детските права.
Законопроектът не разрешава родителство, настойничество, приемна грижа и осиновяване на деца. Издръжката на дете е допустима единствено в случай че другият сътрудник не е жив или няма законно живи родственици, които да я поемат.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР