Парламентът в Австралия прие рекорден антикризисен план за спасяване на

...
Парламентът в Австралия прие рекорден антикризисен план за спасяване на
Коментари Харесай

Австралия с антикризисен план за 80 милиарда долара

Парламентът в Австралия одобри рекорден антикризисен проект за избавяне на работни места, изгубени поради пандемията от ковид в размер на 80 милиарда $.

" Това е невиждан по своя мащаб и обсег и към шест милиона служащи би трябвало да могат да възползват тази стратегия, с цел да останат на работа ", съобщи министърът на финансите Джош Фриденберг в телевизионно изявление.

Подкрепата ще разреши на държавното управление да заплаща дотации за заплати в размер на 1500 $ на всеки две седмици на чиновник, с цел да помогне на битката с бизнеса да поддържа хората в работа. Това е най-новата стъпка в проекта на премиера Скот Морисън.

Планът за избавяне на работни места беше признат в сряда на особено съвещание на Народното събрание с понижен брой депутати.

Припомняме, че по-рано Морисън съобщи, че родителите в страната ще получат безвъзмездна детска грижа. Новата мярка коства на държавното управление 960 милиона щатски $. Правителството ще заплати на детските градини и центрове, с цел да се подсигурява, че ще останат отворени. Родителите няма да заплащат нищо.

Икономисти предвиждат, че нивото на безработица в Австралия може да скочи до 12%, от 5,1% през февруари, защото стотици хиляди служащи губят работата си. Националната централна банка понижи лихвите си до 0,25% и мина към интервенции за изкупуване на облигации.

Към сряда в Австралия имаше 6 071 доказани случая, което е 1,8% повече от предния ден. Петдесет души са умряли.

Властите предизвестяват, че идните празници не би трябвало да бъдат мотив за разпределяне на ограниченията за неразпространение на ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР