Парламентът удължи срока на валидност на личните карти и на

...
Парламентът удължи срока на валидност на личните карти и на
Коментари Харесай

Удължиха срока на валидност на личните карти и шофьорските книжки

Парламентът удължи периода на годност на персоналните карти и на шофьорските книжки, приемайки на второ четене измененията в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, осведоми Агенция " Фокус ".

Съгласно текстовете срокът на годност на персоналните карти и паспорти , който изтича в интервала от 13 март 2020 година до 31 януари 2021 година се удължава с 6 месеца. За периода на удължаването персоналните карти и паспортите са годни идентификационни документи за идентичност в Република България, а в чужбина при изискванията на взаимност. По искане на лицето нова персонална карта или паспорт може да се издават и преди приключване на снадки период.
Народните представител удължиха и периода на годност на свидетелствата за ръководство на моторно транспортно средство. 

Валидността на шофьорските книжки , които изтичат в интервала от 13 март 2020 година до 31 декември 2020 г пък се удължава със 7 месеца.

Депутатите одобриха и други промени, свързани с работата на контактните на инфектирани с ковид лица. Съгласно текстовете, служащ или чиновник, който е непосредствен контактен на болен от ковид, минава към работа от разстояние или надомна работа, в случай че работата разрешава това. Той ще би трябвало да премине към този режим на работа за избрания в акта период и в случай че работата разрешава това. Контактният ще би трябвало да заявява пред работодателя настъпилото събитие. 

Депутатите взеха решение още, че по време на епидемиологичната конюнктура административните ръководители на органите на правосъдната власт могат да основават организация за отлагане на каузи за нови дати. Те ще могат и еднократно да приключват за интервал не по дълъг от 14 дни да не се организират открити правосъдни съвещания, както и те да бъдат отсрочени.

Между двете четения от Движение за права и свободи бяха предложили в преходни и заключителни разпореждания промени в Закона за политическите партии, само че предлагането им беше отхвърлено.  От придвижването упорстваха да спрат да текат периодите, в които Софийски градски съд може да сложи разформироване на политическа партия. Сред тях са, в случай че политическа партия не е провеждала плануваните в устава съвещания на висшия и орган повече от два поредни пъти, само че не помалко от един път на 5 години, и не е показала в съда за регистриране състава на новото управление. Законът за политическите партии плануват още да се постанови разформироване на политическа партия, в случай че не е подала годишните си финансови доклади пред Сметната палата за две поредни години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР