Парламентът удължи с 3 месеца срока за регистрация на търговците

...
Парламентът удължи с 3 месеца срока за регистрация на търговците
Коментари Харесай

Регистрацията на малките бензиностанции се отложи за догодина

Парламентът удължи с 3 месеца периода за регистрация на търговците на горива, за което упорстваха и стачкуваха дребните компании в сектора. В сряда депутатите одобриха предлагането на лидера на НФСБ Валери Симеонов да бъде отсрочено влизането в действие на наредбата към противоречивия закон за горивата. Наредбата трябваше да влезе в действие от 27 октомври и съгласно нея фирмите, които се занимават с търговия, предпазване и преместване на горива, би трябвало да се записват в Министерството на стопанската система, като покрият редица финансови и механически условия.

И през вчерашния ден представители на дребните бензиностанции стачкуваха пред Народното събрание против усложнените условия за регистрация. Междувременно Министерството на стопанската система пусна за публично разискване поредни промени в Закона за горивата. Те занижават условията към търговците на едро и към компаниите за пълнене на бутилки с полутечен газ. Премахва се и цялостната възбрана за мобилни бензиностанции. Това е поклон към пътностроителните компании и агробизнеса, които и отсега нататък ще могат да зареждат тежката си техника от цистерни  (до 50 кум. м) и бензиновози. 

Спорният закон за горивата бе натрапен от Българската петролна и газова асоциация, в която членуват огромните компании в сектора. Техните оферти бяха стартирани в Народно събрание непосредствено, без публично разискване, от депутата Емил Димитров - Ревизоро. В сряда Димитров се възмути, че дребните търговци и превозвачи на горива се оплакват от стягането на режима. Според него отлагането на наредбата и задължителната регистрация работят в интерес на сивата стопанска система. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР