Парламентът трябва да намери начин да работи. Това коментира лидерът

...
Парламентът трябва да намери начин да работи. Това коментира лидерът
Коментари Харесай

Обсъждат се няколко варианта за работа на депутатите – в различни сгради или по различно време


Парламентът би трябвало да откри метод да работи. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която дружно с останалите народни представители от групата на левицата мина през тестването за ковид в столична болница. Тя разкри, че към момента няма консенсус по това по какъв начин депутатите да продължат работа, това е обсъждано на Председателския съвет, който се организира по-рано през днешния ден. Припомняме, че нощес стана ясно, че депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на обществената комисия Хасан Адемов е дал позитивна проба за. Затова през днешния ден всички депутати и чиновници на Народно събрание ще се изследват.

Парламентът би трябвало да разиска и гласоподава актуализацията на бюджета, препоръчана от държавното управление.

Сега към този момент и ръководещите считат, че Народното събрание би трябвало да работи, тъй като желаят актуализация на бюджета. Обсъждахме няколко разновидността по какъв начин да стане това, само че дефинитивно ще го решим, откакто всички депутати минат на проби и се видят резултатите, изясни Нинова. Тя добави, че е имало доста оферти, в това число електронно-дистанционно дебатиране посредством софтуерен артикул, който да се конфигурира на компютъра на всеки народен представител и през телефоните ни. Само няма да може да гласуваме, тъй като Конституцията го не разрешава. Там се желае персонално наличие на гласоподаване и специалистите от правната дирекция на Народното събрание са безапелационни, че е риск да гласуваме отдалечено, тъй като тези актове могат да паднат при обжалване, изясни водачът на левицата. Сред останалите хрумвания са депутатите да влизат по групи при гласоподаване в пленарна зала, с цел да може да се съблюдава дистанцията посред им, или да се приложи механизма на тайното гласоподаване. Обсъжда се разновидността да се преместим в по-голяма зала – в Партийния дом или НДК. Този въпрос остана отворен, заключи Нинова.

Корнелия Нинова разяснява и подхванатите от здравните управляващи и страната ограничения за ограничение на разпространяването на болестта. Здравните ограничения и тези, препоръчани от медицинските специалисти тя приема с почитание. Но тези, които държавното управление прави, са много безредни, счита Нинова. И даде образец с вчерашния ден,през който министърът на опазването на здравето си смени заповедта за маските безусловно за часове. И това не е единствен случай. Сутрин вършат едно, на обяд друго, вечер трето, объркаха хората, съобщи Нинова и акцентира, че санкциите за нарушаване на ограниченията са прекомерно високи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР