Парламентът ще започне днешния пленарен ден с разисквания по внесения

...
Парламентът ще започне днешния пленарен ден с разисквания по внесения
Коментари Харесай

В НС ще се проведат разисквания по вота на недоверие на тема Здравеопазване към кабинета Борисов 3

Парламентът ще стартира днешния пленарен ден с разисквания по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление поради неуспеха в региона на опазването на здравето. Това е заложено като точка първа в днешната стратегия за работа на Народното събрание.

Съгласно прaвилника за организацията и активността на Народното събрание гласуването по вота би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след привършване на дебатите по него. За да е сполучлив един избор за него би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение за съмнение на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Вотът е дефиниран поради неуспеха на държавното управление в региона на опазването на здравето. Мотивите са разграничени на три елементи: положението на опазването на здравето, предложенията за промяна на ръководещите и алтернативата на Българска социалистическа партия в бранша. Вотът бе импортиран в деловодството на Народното събрание с подписите на всички 79 народни представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ на 15 октомври 2018 година Решението за искане на избор на съмнение бе взето на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което се организира на 29 септември 2018 година Това е третият избор на съмнение, иницииран от Българска социалистическа партия, в границите на 44-ото Народно заседание. Предходните два на тематика „ Корупция “ и „ Сигурност “ не съумяха да минат.

След привършване на дебатите по вота депутатите ще обсъдят план на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз 2018 година

В парламентарния надзор ще вземат участие министрите Младен Маринов, Петя Аврамова, Цецка Цачева, Румен Порожанов, Емил Караниколов и Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР