Парламентът ще се събере извънредно в четвъртък, съобщи Нова телевизия.

...
Парламентът ще се събере извънредно в четвъртък, съобщи Нова телевизия.
Коментари Харесай

Парламентът ще изслуша Бойко Борисов в четвъртък

Парламентът ще се събере изключително в четвъртък, заяви " Нова телевизия ". Искане за това внесоха депутати от Българска социалистическа партия. Това е последният вероятен период по закон – тъкмо една седмица след внасянето на подписите, с които социалистите желаеха чуването на премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски по отношение на насилието над публицисти по време на партийната конференция на ГЕРБ предходната седмица.

Друга точка от дневния ред е гласоподаване на наложително внасяне на актуализация на държавния бюджет в границите на 7 дни. Социалистите са обезпокоени, че държавното управление гласоподава голям брой изключителни разноски с постановления и няма бистрота на разходването на парите. В рамките на един ден кабинетът гласоподава над 700 млн. лева за разнообразни министерства, оправдавайки ги като антикризисни ограничения.

Също по този начин изключително държавното управление утвърди 30% нарастване на заплатите в 28 администрации, някои от които разсъниха доста подозрения дали могат да се включат към чиновниците „ на първа линия “. Също по този начин не беше спазен периода за публичното разискване на повдигането на разноските, които наложително изискват актуализация на бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР