Парламентът ще разгледа вота на недоверие срещу правителството на извънредно

...
Парламентът ще разгледа вота на недоверие срещу правителството на извънредно
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа вота на недоверие срещу правителството на 20 юли

Парламентът ще прегледа вота на съмнение против държавното управление на изключително съвещание на 20 юли. Предложението е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.  " За " него гласоподаваха 172 народни представители, " срещу " - 8 и " въздържали се " - 6, с което то беше признато.

Правилникът планува разискванията по плана за решение за гласоподаване на избор на съмнение да стартират не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни от постъпването на предлагането Гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. Проектът за решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. 

Вотът на съмнение е импортиран от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и е петият, който социалистите внасят против третото държавно управление на Бойко Борисов и вторият на тематика " Корупция ". Предишните опити за събаряне на държавното управление опозицията стимулира с провали в сферите на опазването на околната среда, опазването на здравето и сигурността. Четвъртият опит да бъде съборен кабинетът стана през януари, а при отхвърлянето му по закон би трябвало да минат шест месеца, с цел да бъде иницииран нов избор на съмнение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР