Парламентът ще разгледа вота на недоверие към кабинета Борисов“ 3.

...
Парламентът ще разгледа вота на недоверие към кабинета Борисов“ 3.
Коментари Харесай


Парламентът ще разгледа вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3. Искането за вота беше внесен

Парламентът ще прегледа вота на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3. Искането за вота беше импортирано от Българска социалистическа партия и претекстовете са свързани с неуспеха в битката с корупцията.

Точката ще бъде прегледана на изключително съвещание на Народното събрание, което ще стартира от 13.00 часа.

Това е първият избор на съмнение против третото държавно управление на Бойко Борисов.

Според правилника на Народното събрание по време на разискванията не могат да бъдат правени промени и допълнения в текста на плана за решение.

Социалистите дават обещание да посочат съответни доказателства за неуспеха при битката с корупцията в четири области - опазване на здравето, строителство, публични поръчки и битка с контрабандата.

Българска социалистическа партия внесоха вота сами, откакто от Движение за права и свободи се отхвърлиха да вземат участие във внасянето на вота. Те обаче ще го поддържат при гласуването, само че със свои претекстове, които ще изложат в пленарната зала. За да мине вотът са нужни най-малко 121 гласа, а все още от опозицията събират едвам 105. 

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров пък съобщи предходната седмица, че към момента обмисля дали да поддържа държавното управление. 

Гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. Вотът на съмнение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР