Парламентът ще разгледа в четвъртък на второ четене промени в

...
Парламентът ще разгледа в четвъртък на второ четене промени в
Коментари Харесай

Глоба в размер на 1000 лв. за поставяне на плажна кърпа върху дюните

Парламентът ще прегледа в четвъртък на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Измененията вкарват санкции за слагане на палатки или плажни такъми (кърпи, чадъри и т.н.) върху дюни, като глобата е от 500 до 1000 лв.. За паркиране или прекосяване с пътни транспортни средства през пясъчните формирания санкцията ще е от 1000 до 3000 лева, като може да се конфискува и имущество на стойност сред 3000 и 5000 лв.. Предвижда се законът да важи освен за плажните дюни, само че и за тези наоколо до крайбрежните зони.

Както "Банкеръ " към този момент писа, измененията в закона изкараха зелените на митинги. За екоорганизацииите е безусловно неясно за какво тези промени не разрешават на жителите да паркират кемпери и каравани в законни къмпинги и паркинги, или за какво е неразрешено на жителите да слагат шатри в двора на къщата или вилата си.

От Асоциацията на парковете в България се обръщат към виновните за това институции с зов за съществени промени на съществуващата правна рамка за гарантиране опазването и устойчивото потребление на българските плажове в полза на стопанската система и бъдещите генерации. И оферират първо да се извърши решението на Европейската комисия за повреждане на покупко-продажбите на подмяна на горите от държавния горски фонд оповестени за непозволена държавна помощ. Според тях, това би върнало в патримониума на страната над 2700 декара дюни и плажове в регионите на Крапец, Шабла, Дурнакулак, Камчия, Шкорпиловци, Бяла и Несебър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР