Парламентът ще разгледа процедурните правила за избор на нов състав

...
Парламентът ще разгледа процедурните правила за избор на нов състав
Коментари Харесай

В НС ще разгледат процедурните правила за избор на нов състав на ЦИК

Парламентът ще прегледа процедурните правила за избор на нов състав на ЦИК.

Това планува програмата за работа на Народното събрание. Проекторешението е импортирано от Правна комисия, защото мандатът на актуалната ЦИК изтича на 21 март 2019 година Изборът на нов състав на ЦИК беше едно от изискванията на Българска социалистическа партия да се върне в пленарна зала.

Народните представители ще прегледат оставката на ръководителя на Комисията по финансов контрол Карина Караиванова и ще обсъдят и гласоподават процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за нейния пост. От 1 март 2019 година Карина Караиванова се причислява към екипа на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Караиванова е номинирана от Министерски съвет за представител на България в Съвета на шефовете на Европейска банка за възстановяване и развитие.

На вниманието на депутатите се слага Законът за броене на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година Законът урежда подготовката, организацията и провеждането на преброяването на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година За лицата ще се събират следните данни: лично, бащино и фамилно име; ЕГН, персонален номер на чужденец за чужденците, персонален номер на жител на Европейския съюз; дата на раждане; пол; връзки сред членовете на семейството и семейството; непрекъснат адрес и сегашен адрес; гражданство; статут; страна и място на раждане; фамилно положение; брой живородени деца; степен на приключено образование; грамотност; присъединяване в образование; етническа група; вероизповедание; майчин език; трудов статус; професия/длъжност; име на предприятието/организацията и икономическа активност на юридическата единица; местонахождение на работата или образователното заведение; тип на превоза, употребен за пътешестване до местоработата или образователното заведение; вътрешна и външна миграция на лицата и степен на трайно понижена продуктивност или степен на увреждане. Преброяването на популацията и жилищният фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо проучване и един от главните източници за събиране на данни за броя и характерностите на популацията и жилищния фонд в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР