Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за

...
Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за енергетиката

Парламентът ще прегледа на второ четене промени в Закона за енергетиката, с които се облекчава режимът на създаване на линейни енергийни обекти. Това планува програмата за работа на Народното събрание.

С промените се цели цялостно и тъкмо транспониране на условия на европейски наставления в националното законодателство. Със законопроекта се основава нужната правна рамка във връзка с операторите на обществено налични зарядни точки за зареждане на електрически транспортни средства, която липсва в националното законодателство към сегашния миг.

Част от измененията са свързани и с учредяването на вещни права и с построяването на линейни енергийни обекти. Депутатите ще прегледат на първо четене и Законопроект за допълнение на Закона за висшето обучение, с който се дава опция до 10% от общия хорариум от образователните часове по образователен проект в образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ и до 20% от образователно-квалификационна степен „ магистър “ да могат да се организират от изявени експерти от практиката. Работодателите се предизвикват да изготвят и да внасят оферти за възобновяване на образователните проекти и стратегии. Целта е по-активно присъединяване на работодателите в просветителния развой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР