Парламентът ще проведе разисквания по питането от народните представители от

...
Парламентът ще проведе разисквания по питането от народните представители от
Коментари Харесай

Депутатите ще питат министър Аврамова за водната криза

Парламентът ще организира разисквания по питането от народните представители от Българска социалистическа партия към министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по отношение на политиката на ръководеното от нея министерство за попречване на заплахата от воден режим в някои обитаеми места и нуждата от вложения в инфраструктура във ВиК бранша, за възстановяване на качеството на услугата, предлагана на потребителите, и финансовите принадлежности, планувани за това.
Веднага след привършване на разискванията в пленарна зала, на 13 декември ще стартира постоянният парламентарен надзор.
В контрола на въпроси от трибуната ще продължи да дава отговор министър Аврамова. След нея отговори ще дава транспортният министър Росен Желязков.
В контрола ще взе участие и вътрешният министър Младен Маринов. Той ще отговори на въпрос по отношение на противопоставяне на разпространяването на опиати в учебните заведения и на търговията с опиати по интернет.
Екоминистърът Нено Димов ще дава отговор на общо седем въпроса, заложени от депутати по разнообразни тематики.
За пръв път в качеството си на министър на обществената политика ще взе участие и Деница Сачева. Тя ще даде отговор на въпрос по отношение на работните заплати на работещите в " обществената сфера ".
Здравният министър Кирил Ананиев ще дава отговор на въпрос по отношение на настояването на министър-председателя за премахване на шефове на три столични лечебни заведения. Директорите, които бяха уволнени поради гибелта на дете в София, по-късно бяха възобновени на работа.
Данаил Кирилов, министър на правораздаването и Десислава Танева, министър на земеделието, също ще вземат участие в парламентарния надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР