Парламентът ще продължи работа по промените в Закона за железопътния

...
Парламентът ще продължи работа по промените в Закона за железопътния
Коментари Харесай

Парламентът ще продължи работа по промените в Закона за железопътния транспорт на второ четене

Парламентът ще продължи работа по измененията в Закона за железопътния превоз на второ четене. Това планува програмата за работа на Народното събрание.

Народните представители започнаха второто четене на закона още през вчерашния ден. Той е импортиран от Министерски съвет и транспонира Четвъртия железопътен пакет на Европейски Съюз. Пакетът включва европейски наставления и регламенти. Целта на транспонираното европейско законодателство е да доизгради и да усъвършенства действието на единното европейско железопътно пространство.

Чрез законопроекта се дават права на железопътните превозвачи на достъп при обективни, недискриминационни и транспарантни условия до железопътната инфраструктура и до обслужващите уреди за осъществяване на всички типове железопътни услуги. В него е заложено, че железопътните превозвачи ще имат право да транспортират пасажери сред железопътни гари, ситуирани в страни - членки на Европейския съюз, в това число и на територията на България. Законодателят е планувал случаите, когато това право може да бъде лимитирано.

Съгласно текстовете това може да се случи, когато подобен транспорт към този момент се прави въз основа на контракт за социална транспортна услуга и може да докара до нарушение на икономическото равновесие на подписания контракт. На вниманието на депутатите се слага и ратификацията на в допълнение съглашение сред Министерство на образованието и науката и Европейската организация за нуклеарни проучвания. В 11.00 часа е очакван парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР