Парламентът ще продължи обсъждането на второ четене на промените в

...
Парламентът ще продължи обсъждането на второ четене на промените в
Коментари Харесай

Депутатите продължават с актуализацията на бюджета

Парламентът ще продължи разискването на второ четене на измененията в Закона за държавния бюджет за тази година. Предстои депутатите да гласоподават през днешния ден обновената рамка на държавния бюджет, увеличението на оптималния размер на държавния дълг от 7,3 милиарда на 10,3 милиарда лв., както и антикризисната мярка крайните консуматори на горива да получават отстъпка от 25 стотинки на литър бензин, дизел и пропан-бутан.

Пленарната зала следва да реши и за увеличението на размера на данъчните облекчения за деца, за увеличението на капитала на " Фонд ФЛАГ " и на " Български пощи " и за обезщетенията за бизнеса поради високите цени на тока.

Вчера вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова изрази терзанието на работодателските организации, че предложенията за помощ за стопанската система и бизнеса не са признати на второ четене от бюджетната комисия. Намерете рационалното решение да не оставяме стопанската система без поддръжка, прикани тя. По думите й, това е инвестиция в предвидимост, опазване на работни места и гарантиране на сигурност за идващите сложни месеци пред България.

Вчера депутатите одобриха освобождението от данък на електрическата сила, втечнения нефтен газ и природния газ до 30 юни 2025 година Въведоха и понижена ставка на Данък добавена стойност от 9 на 100 за доставки на централно отопление и доставки на природен газ. Мярката ще се ползва до 1 юли 2023 година В същия период ще се ползва и нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното.

Отпаднаха наредбите, свързани с увеличение на акциза на цигари, тютюн за пушене, пури и пурети, нагреваеми тютюневи произведения и наргилета, както и въвеждане на акцизна ставка за течностите в електронните цигари.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР