Парламентът ще освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие

...
Парламентът ще освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие
Коментари Харесай

Мощен Трус В Парламента Заради Новите Министри! Депутатите Се Скараха Жестоко!

Парламентът ще освободи Николай Нанков като министър на районното развиване и благоустройството и ще избере Петя Аврамова на негово място. От поста министър на превоза ще бъде освободен Ивайло Московски, а на негово място ще бъде определен Росен Желязков. Първоначалното предложение на премиера за поста беше Александър Манолев, който обаче отдръпна кандидатурата си. Депутатите ще гласоподават и освобождението на Валентин Радев като министър на вътрешните работи и избирането на Младен Маринов на поста.

Вицепремиерът Томислав Дончев показа биографиите на претендентите за министри Росен Желязков, Петя Аврамова и Марин Маринов.

Депутатите се скараха дали чуването на Желязков, Аврамова и Маринов да бъде преди избирането им или това да стане, откакто бъдат определени.

От Българска социалистическа партия желаеха процедура. Драгомир Стойнев предложи от парламентарната естрада преди гласуването претендентите за министри да оповестят политиката и целите, към които ще се придържат. " Трябва да чуем каква е политиката на новите министри, с цел да потвърдят, че не са пионки, които заменят едни хора с други, с цел да се избегне рецесия ", сподели Стойнев. " Искаме да чуем каква ще е политиката на новите министри, желаеме разбор на министерствата, както и какви ще бъдат първите им дейности във всяка една сфера. Първо министрите да обяснят какво ще вършат, че те не са просто пионки, които да заменят едни хора с други единствено с цел да се избегне политическа рецесия, а че действително ще работят ", уточни Стойнев

ГЕРБ опонираха на това искане. Данаил Кирилов от ръководещата партия съобщи, че няма съображение и няма по какъв начин да се изисква авансово показване на концепции. " Не сме в процедура на обществен асортимент. Да се придържаме към Правилника, да не позволяваме демонстрации под формата на процедури ", прикани той. " Очевидно е, че претендентите са поканени, с цел да дават отговор на въпроси ", съобщи Кирилов.

" Това са хората, които ще носят отговорността ", разгласи депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. " Ще бъдат градивни, вие може ли да извършите подобен доклад ", попита той депутатите от Българска социалистическа партия.

" ГЕРБ е единственият отговорен за личното си затъване ", съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. " Във време, когато обществото има потребност от смяна и съответни държавнически решения, сме принудени да се занимаваме с министерски оставки за опазване на властта, т.е. с отсрочване на неизбежното ", уточни той.

" Трите министерски оставки ще тушират напрежението, това е упованието на ръководещите, само че няма да се случи ", разяснява Карадайъ. " Не чухте предизвестието ни да съставите държавно управление, с цел да осъществите личната си стратегия за ръководство ", уточни той. " Противопоставихте български жители, дадохте власт на национализма и популизма. Възприехте ги и ги превърнахте в своя идея ", разгласи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. " Разрушихте и дребното останало доверие в институциите и с това предизвикахте рецесия на държавността. Тя е може би най-тежката освен в новата история на България ", уточни Мустафа Карадайъ. " Днес трябваше да отговорим на въпросите по какъв начин да спрем войната по пътищата и експанзията, по какъв начин да подобрим живота на българите, какво да се предприеме по договарянията за Многогодишната финансова рамка ", изясни той. " Няма да чуем отговорите на значимите въпроси от държавното управление, няма да дочакаме решението на проблемите на българите от това държавно управление ", разгласи Карадайъ и посочи, че формулата на властта е неверна. " Предсрочните избори са неизбежни. Нито оставки, нито предварителните избори сами по себе си са решение ", сподели още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Председателстващият съвещанието заместник-председател на Народното събрание Емил Христов на няколко пъти отговори, че претендентите ще имат думата най-после на дебата.

Искаме отговорите преди да закриете дебата, съобщи заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Ако желаете да криете претендентите за министри, какъв е смисълът от днешния спор, попита той и прикани да им се даде думата в хода на полемиката.

Емил Христов изясни, че претенденти постоянно до момента са изслушвани след разискванията.

Сред въпросите, отправени от опозицията към претендентите, бяха ще продължи ли концесията на Летище София, каква ще е ориста на БДЖ и на " Български пощи ".

Славчо Велков от левицата зададе въпрос към претендента за министър на вътрешните работи Младен Маринов дали към този момент се е спрял на някой за основен секретар или ще чака му го посочат.

Защо преасфалтирахте сектора край Своге, откакто сигурността беше на равнище, попита Георги Свиленски. Чудите се по какъв начин да сложите колани на правостоящите, разяснява още той по отношение на признатите незабавни ограничения за сигурност при авбтобусните транспорти.

Политиката няма да се смени с тези промени в кабинета и държавното управление би трябвало да си отиде, разяснява Свиленски.

Колегата му Таско Ерменков означи, че войната по пътищата взима всяка година стотици жертви и разказа положението на пътищата - неприятно покритие, изчезнала маркировка, обрасли като джунгла. По думите му тези автомагистрали се строят, с цел да бъдат ремонтирани след това с нови милиарди от доближени. Ерменков разяснява, че за неналичието на съгласуваност и координация сред министерствата е отговорен не министърът в оставка Николай Нанков, а министър-председателят.

Очаква се оставките на министрите и претендентите за техни заместници да бъдат подкрепени от ГЕРБ, " Атака ", Вътрешна македонска революционна организация и " Воля ". От НФСБ да гласоподават " срещу " оставките и " за " претендентите. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще гласоподават " за " оставките и " срещу " препоръчаните заместници на министрите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР