Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади

...
Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади
Коментари Харесай

Парламентът се предвижда да обсъди в четвъртък докладите на специалните служби за 2018 година

Парламентът ще разиска в четвъртък на закрито съвещание годишните отчети за активността на Държавната организация " Национална сигурност ", Държавната организация " Разузнаване ", Служба " Военна информация " и на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ за 2018 година Това планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, предава Българска телеграфна агенция.

Пленарното съвещание ще бъде закрито в тази му част, защото отчетите на специфичните служби са секретни. Докладът на ДКСИ по отношение на цялостната активност по положението на отбраната на класифицираната информация в Република България през 2018 година е конфиденциален, тъй че също ще бъде прегледан при закрити врата.

В четвъртък депутатите ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за стоковите тържища и борсите.

Предвижда се на следващия ден Народното събрание да стартира работа с първото четене на промени в Закона за битка с трафика на хора и в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. В плана на дневен ред е и ратификацията на Споразумението сред Европейската капиталова банка и държавното управление на Република България за вноска във Фонда на Инициативата за икономическа резистентност.

Предвижда се депутатите да прегледат на първо четене и промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, както и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система за осъществяването на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост за 2018 година

В петък Народното събрание ще разиска ратификацията на анекс към Рамковото съглашение за плана " Традуки " по отношение на поддръжка и ходатайство за планове в региона на превода в Югоизточна Европа и присъединението на Министерството на културата на Република България към плана за интервала 1 януари 2019 година - 31 декември 2020 година След това е очакван парламентарен надзор. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР