Парламентът ще обсъди три проекта на решение за предоставяне на

...
Парламентът ще обсъди три проекта на решение за предоставяне на
Коментари Харесай

Три проекта на решение за военна помощ за Украйна ще обсъди НС за седмицата

Парламентът ще разиска три плана на решение за даване на помощ за Украйна, планува проектопрограмата за седмицата, оповестена на интернет страницата на Народното събрание, оповестяват от Българска телеграфна агенция.
Пленарната зала ще прегледа плана на ПГ на " Продължаваме Промяната " за предприемане на ограничения по отношение на войната в Украйна, който планува Народно събрание да даде мандат на Министерския съвет да разиска и предложи пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансов и обществен аспект, както и във връзка с енергийната и продоволствена сигурност на страната. В проекторешението е записано също оказване на техническа помощ на Украйна за защитни цели, както и филантропична, и финансова. Предвижда се помощта да бъде съгласно потребностите на украинската страна и съгласно нашите благоприятни условия.
Проекторешението на ПГ на " Демократична България " е за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна. А това на ГЕРБ-СДС също е обвързвано с даване на военна и техническа помощ. То е планувано и като втора точка за изключителното съвещание на депутатите от 15.30 часа.
Проектопрограмата за седмицата включва - по предложение на " ИТН " - планове за промени в състава на комисията по конституционни и правни въпроси, на комисията по бюджет и финанси, на комисията по земеделието, храните и горите и на комисията по икономическа политика и нововъведения.
От ПГ на " Възраждане " също имат свои оферти за промени в състава на парламентарни комисии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР