Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Изборния кодекс

...
Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Изборния кодекс
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува за отмяна на машинното гласуване

Парламентът ще разиска на първо четене измененията в Изборния кодекс за анулация на машинното гласоподаване за локалните избори, излиза наяве от програмата за петък. Правната комисия одобри предлагането за анулация на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори, съобщи кореспондент на Агенция "Фокус ". Съгласно текстовете машинно гласоподаване ще се организира за президентски и европейски избори.

Предложението беше заложено в измененията в Изборния кодекс, инициирани от ПГ на ГЕРБ и подписани от "Обединени патриоти ". "За " законопроекта на първо четене гласоподаваха 12 народни представители, "против " - 9 и "въздържали се " - 0, с което той бе признат. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала. Измененията в изборното законодателство са заложени като точка първа в дневния ред на депутатите.

В дневния ред е и първото гласоподаване на промени в Закона за железопътния превоз.

Във времето за парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор министрите Владислав Горанов, Петя Аврамова, Младен Маринов, Бисер Петков, Красимир Вълчев и Емил Караниколов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР