Парламентът ще изслуша служебния министър на външните работи Николай Милков

...
Парламентът ще изслуша служебния министър на външните работи Николай Милков
Коментари Харесай

На извънредно заседание: Депутатите изслушват външния министър заради побоя в Охрид

Парламентът ще изслуша служебния министър на външните работи Николай Милков по отношение на следващия случай на физическо посягане над българи и български жители в Република Северна Македония.

Това планува дневният ред на изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден от 10:00 часа.

То е свикано от ръководителя Вежди Рашидов.

Предложението за чуване на външния министър е импортирано от ръководителят на “Възраждане ” и на парламентарната комисия за политиките за българите отвън страната Костадин Костадинов и е трета точка в дневния ред.

. За това заяви в профила си във Facebook евродепутатът Андрей Ковачев.

Нападението провокира остри реакции на български държавници, политици и евродепутати, а на посланика на Република Северна Македония в София беше връчена протестна нота. Пендиков беше превозен за лекуване в България с държавния аероплан „ Фалкон “.

В дневния ред на днешното пленарно съвещание е включен и законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната капиталова банка и на нейния правилник и на Споразумението за организацията и активността на Международната банка за икономическо съдействие.
Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и промени в Закона за българския жестов език.
След това е очакван парламентарен надзор, който ще стартира с разисквания по запитване от депутатите Иван Манев и Иван Христанов от “Продължаваме Промяната ” към служебния министър на околната среда и водите по отношение на унищожаване на 9000 тона противозаконни боклуци в Плевен.

Миналия петък парламентарният надзор беше отсрочен за изключителното съвещание на 24 януари.

На въпроси на депутати ще дават отговор вицепремиерите Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Георги Тодоров, Иван Шишков, Весела Лечева и Велислав Минеков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР