Парламентът ще гласува Проект на решение за персонални промени в

...
Парламентът ще гласува Проект на решение за персонални промени в
Коментари Харесай

Парламент гласува оставката на Порожанов

Парламентът ще гласоподава Проект на решение за лични промени в Министерския съвет, с което Румен Порожанов ще бъде освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място ще бъде определена Десислава Танева.
Министърът на земеделието подаде оставка във вторник.

В претекстовете за решението си Порожанов показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление.

Премиерът Бойко Борисов съобщи от своя страна, че Румен Порожанов е подал оставка, защото не е спазил обещанието си да освободи от служба зам.-директорката на ДФЗ Иванка Мизова. Той напомни, че още предходната седмица в своя телевизионна изява е споделил, че казусът би трябвало да бъде решен бързо. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че персоналният й мобилен номер е посочен в публикация за една от къщите за посетители, строени с евросредства.

Министър-председателят предложи поста на Порожанов да заеме Десислава Танева, която сега е ръководител на парламентарната комисия по земеделието и храните в Народно събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР