Парламентът ще гласува предложението за промяна състава на правителството. Очаква

...
Парламентът ще гласува предложението за промяна състава на правителството. Очаква
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промените в кабинета

Парламентът ще гласоподава предлагането за смяна състава на държавното управление. Очаква се точката да бъде импортирана като изключителна в дневния ред на депутатите.

Премиерът Бойко Борисов и съдружните му сътрудници Красимир Каракачанов и Валери Симеонов разискаха политическата рецесия и в последна сметка предложиха пет рокади в кабинета. Освобождава се Владислав Горанов от поста финансов министър и на негово място идва досегашният здравен министър Кирил Ананиев. На горещия стол в опазването на здравето пък сяда шефът на "Александровска болница " проф. доктор Костадин Ангелов.

Предварително оповестената преди дни оставка на икономическия министър Емил Караниколов също е реалност. Кабинетът предлага титуляр на поста да стане досегашният му заместител Лъчезар Борисов, който има дълъг административен опит.

Членове на ГЕРБ с обръщение "Аз имам вяра на Бойко Борисов " във фейсбук

Още една оставка, която бе декларирана по-рано през месеца е тази на вътрешния министър Младен Маринов. Заради напрежението сред служители на реда и протестиращи още първия ден от началото на демонстрациите и поради неуспеха в преодоляването на обстановката в парк "Росене " Маринов ще се раздели с поста си. Кормилото на Министерство на вътрешните работи ще поеме шефът на Групово дело "Националната полиция " комисар Христо Терзийски.

Изключително мъчно стартира годината и за министъра на туризма Николина Ангелкова, която трябваше да се оправя с последствията от ковид и компликациите за възкръсване на бранша. Нейната оставка не беше аргументирана от премиера Бойко Борисов, само че от сектора обявиха наскоро недоволството си от нейните дейности и неналичията на съответни политики за туризма. Туризмът ще бъде управителен от досегашния вицепремиер по демографията Марияна Николова.

Има министри, които могат да се върнат като депутати в Народното събрание от ПГ на ГЕРБ. Предстои да се види дали те ще се съгласят на тази алтернатива. Междувременно държавното управление дава обещание нови социално-икономически ограничения и подготовка за вярното асимилиране на средствата, които бяха разпределени за България от Брюксел. По-строг надзор също ще има.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР