Парламентът ще гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това предвижда

...
Парламентът ще гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това предвижда
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на Валери Симеонов

Парламентът ще гласоподава оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

На вниманието на депутатите се слага проекторешение за лични промени в състава на Министерски съвет, импортирано от министър-председателя Бойко Борисов. В него се предлага народните представители да освободят Валери Симеонов от поста заместител министър-председател по икономическата и демографската политика и на негово място като вицепремиер да изберат Марияна Николова.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември – след 26 дни на митинги на майките на деца с увреждания, подбудени от негово изявление от октомври, когато той назова майките „ кресливи дами “, а децата им „ сякаш заболели “.

Оставката на Симеонов ще е петата в кабинета „ Борисов “ 3 след тази на министрите Николай Петров, Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

Депутатите се чака да прегледат още измененията в Закона за гражданското въздухоплаване на първо четене. Измененията са импортирани от Министерски съвет.

Народните представители ще се занимаят и с измененията в Закона за експортното обезпечаване, които ще бъдат подложени на второ гласоподаване.

По предложение на ръководителя на Комисията по енергетика и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев ще бъде изслушан енергийният министър Теменужка Петкова за процедурата по желание на стратегически вложител за построяването на АЕЦ „ Белене “ и благоприятни условия за структуриране на плана.

След пленарното съвещание 6 парламентарни комисии ще проведат съвещания.

Комисията по вероизповеданията и правата на индивида и Комисията по правни въпроси ще проведат взаимно съвещание, на което ще прегледат годишния отчет на министъра на правораздаването по осъществяването на решенията на Европейския съд по правата на индивида по каузи против Република България през 2017 година /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР