Парламентът ще гласува на второ четене законодателните промени, с които

...
Парламентът ще гласува на второ четене законодателните промени, с които
Коментари Харесай

Депутатите решават окончателно за надвзетите субсидии

Парламентът ще гласоподава на второ четене законодателните промени, с които размерът на държавната дотация ще се дефинира за всяка партия или коалиция, като броят на действителните гласове се умножи по размера на дотацията за един глас, записан в закона за държавния бюджет за съответната година.

Досега законът за политическите партии предвиждаше обща сума за партии и обединения , според от броя на всички действителни гласове от последните парламентарни избори, която се разпределяше съразмерно, още веднъж съгласно получените от партията или обединението гласове.

До измененията, препоръчани от Министерския съвет, се стигна откакто от „ Шоуто на Слави ” изнесоха информация за надплатени дотации на общо шест партии през последните три години.

Законопроектът планува и връщане на надвзетите средства от дотации, като изплатеното от 26-ти май 2016-та година досега ще бъде преизчислено по новия ред, а надплатеното ще бъде приспаднато от последващи траншове или при липса на такива, ще се възвръща от съответната партия.

Депутатите ще прегледат и импортираното сред първо и второ четене предложение на Патриотите по време на предизборна акция ЦИК да поема разноските на претендентите под формата на дебати, диспути и други форми с общо времетраене от не по-малко от 340 минути, разпределени поравно сред партиите, обединенията и инициативните комитети.

Източник: дарик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР