Парламентът се вслуша в предложението на премиера Бойко Борисов и

...
Парламентът се вслуша в предложението на премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Целият парламент подкрепи извънредно положение в България



Парламентът се вслуша в предлагането на премиера Бойко Борисов и държавното управление за въвеждане на изключително състояние в страната. То към този момент е реалност, откакто депутатите гласоподаваха преди малко с цялостно болшинство от 201 гласа.

Парламентът се вслуша в предлагането на премиера и той благодари на депутатите.

"Горд съм с българския парламент и за това, че показахме, че можем всички дружно да мислим за положителното на народа си. Г-жо Нинова, предлагам на вас и всички парламентарни групи да дават своите оферти за стопанските ограничения. Остава малко време до идващото държавно управление и по тази причина не сме предложили ние такива ограничения, тъй като не желаеме да оставяме в рецесия тези, които ще дойдат.

Излъчете финансори специалисти, които да влязат в подобен щаб, който да предложи тези изключителни финансови ограничения и да знаем какъв брой и къде може да похарчим ", предложи Борисов.

Припомняме, че нощес на късно съвещание на държавното управление, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че с цел да бъде овладяна обстановката с разпространяващата се зараза, ще предложи на Народното събрание да разгласи изключително състояние, защото това е мнението на Националния щаб за битка с рецесията.

Извънредното състояние ще даде опция на управляващите да затварят учебни заведения, университети, концертни зали, частни бизнеси, обясни нощес той. Ще бъдат затваряни нощни заведения, игрални зали.

Премиерът Бойко Борисов е дошъл в 7:30 часа в постройката на Народното събрание. Преди началото на днешното значимо съвещание, в кабинета на Цвета Караянчева се организира двучасов председателски съвет, в който взе участие и министър председателят.

Заседанието стартира в 10:25 часа, откакто депутатите събраха кворума от първия път. Точката за изключителното състояние беше включена като първа с единогласие от 198 гласа "за ".

Ръководителят на Оперативния щаб военачалник Мутафчийски срещна народните представители с ситуацията сега. "Към този миг, въз основата на повече от 1400 лица, тествани за ковид в България, са открити 23 случая, единствено за през вчерашния ден - 16, и един смъртен случай в "Пирогов ". Ситуацията е извънредно динамична. Всички страни на Балканския полуостров постепенно бележат растеж. Гърция задмина 100, Словения също. В света заболелите за 134 000 души. Италия има над 15 000 случая, 1015 са умрелите. В Иран случаите са над 10 000, Северна Корея са 8000. В Европа, изключително усещане и паника буди последните дни на развиването на епидемията.

В България от 28 февруари беше назначен Национален действен щаб, който да кумулира цялата информация и у нас, и от света; да следи практиките в света, които се прилагат; да провежда действия, свързани с превъзмогване на коронавирус-инфекции; да провежда снабдяването дружно със съответните министерства.

След това думата взе министър председателят Бойко Борисов. "Близо час и половина детайлно запознахме ръководителите на парламентарни група с всичко свършено от щаба. Благодаря на тези, които са на първа линия по тази причина, което правят и ще продължат да правят. И те са хора като всички нас. С една актуализация на бюджета, би трябвало да бъдат и подтиквани, и да бъде дадена оценка със заплащането на тези, които са на първа линия. Преди два дни обстановката в света беше друга.

Вчерашният ден беше като бомба на изказвания на всички водачи, по целия свят. Мерките, които сме подхванали на 28 февруари, Франция ще ги наложи в понеделник, Германия - през днешния ден. Това трансформира метода на мислене, ще желая незабавен диалог с ръководителя на Европейска комисия, тъй като затварянето на границите ще препятстват транспрота, ще се блокира стопанският живот, ще се блокират наши водачи, които имат фамилии. Износът от страната, за първи път имаме по-голям експорт, това означа, че нашите складови бази ще се изпразнят. Ако се резервира наклонността, най-после на годината 3 милиарда лева няма да е изпълнен бюджетът. Това е една бактериологична бомба. Когато затваряме учебни заведения и градини тези деца би трябвало да се гледат, родителите им да не вървят на работа. Бъдещето ни е предпазено, само че тогава точно с децата и внуците слягаме под риск бабите и дядовците ".

"Всичко е по този начин скачено. Нито една страна не е приложила повече от нас. Ще дадем добър знак на народа, че в сериозни обстановки можем да бъдем обединени. Искаме за един месец това състояние, за хора, които разнасят болестта. Тези, които нарушиха болестта, безусловно съзнателно отидоха да се веселят и 11 души се заразиха. Да, ще кажете, че в някои страни няма, само че там не ги изследват. Има доста хора, които го изкарват на крайник и не го усещат, млади, с мощна имунна система. През това време в случай че се наложи, имаме апарати, от колите за спешна помощ можем да ги сложим на нощните шкафчета. Повече от нито една страна не е направила. И когато дадем образец, следобяд ще имаме заповед - тези работни места, където може от у дома да се работи, гишетата не би трябвало да се затварят, фабриките, заводите, тъй като след това няма да можем да вдигнем стопанската система на крайници. Мерките са такива. Не поради мене си, а за хората да покажем един месец единение.

Аз съм им ретранслатора, по тази причина и помолих професорите, докторите, да приказват преди мен. Ако не издействаме свободен кулоар за превоза, здравната комисия ще получи нашите решения да затворим избрани заведения. Сегашният закон е една година затвор, това е доста тежко наказване, би трябвало да го използван ", приключи Борисов.

Корнелия Нинова регистрира, че България е изправена пред рецесия, а най-важното през днешния ден било здравето на българските жители. "Ние ще подкрепим всички ограничения, които ще подсигуряват неразрастването на заболяването. Направихме предложение, които господин Борисов и министерският съвет одобриха. Първото предложение беше ситуацията да е за един месец, искаше се безсрочно. Второто беше, че ние подсигуряваме, че министерски съвет няма да надвиши ограниченията, които му се дават и няма да лишават правата на жителите, които им се дават. Обръщам се към частните лечебни заведения - уважаеми притежатели, здравето не е облага, не можете да седите дистанцирани от драмата, която се разиграва в страната. Очакваме законодателни начинания. Трябва да променим тези закони, които подсигуряват обстановката, държавното управление да внесе актуализация на бюджета ", сподели алената лидерка и акцентира, че Българска социалистическа партия ще поддържа въвеждане на изключителното състояние.

Същото съобщи и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, като акцентира, че най-важното е здравето на хората и в такава обстановка не би трябвало да има никакво разделяне.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР