Парламентът създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства

...
Парламентът създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства
Коментари Харесай

Кворум на ръба в парламента и очакване за оставки в кабинета


Парламентът сътвори Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация – „ Южен поток “ и „ Турски (Балкански) поток “, и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка: Гърция-България).

Временната комисия се основава на паритетен принцип - по двама представители от парламентарна група, като срокът на работа е един месец. Всички парламентарни групи предложиха свои представители в комисията, с изключение на ГЕРБ-СДС, които не бяха в залата.

Денят в Народното събрание стартира мъчно. Кворумът от 121 депутати се събра колкото да.

Първоначално ГЕРБ въобще не влязоха в залата. Последваха две почивки.

Въпреки заявеното овакантяване на един от съдружните сътрудници, никой не пожела да приказва директно по тематиката от парламентарната естрада. Вместо това партиите се скараха за основаването на краткотрайна комисия за газа от Русия и какъв да е нейният ръководител. И двете кандидатури бяха отхвърлени, само че ръководителят разгласи за определен претендентът на „ Продължаваме промяната “. Накрая изборът беше анулиран.

А Движение за права и свободи, които предложиха комисията, бяха безапелационни: „ Очакваме с оставката на министрите да се входира и тази на цялото държавно управление. Не бихме подкрепили промяна на държавното управление “, съобщи водачът Мустафа Карадайъ.

Всички не престават да чакат политическите заявления за разпада на обединението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР