Парламентът създаде Временна анкетна комисия, която трябва да проучи всички

...
Парламентът създаде Временна анкетна комисия, която трябва да проучи всички
Коментари Харесай

Сметната палата влиза за проверка в БНР

Парламентът сътвори Временна анкетна комисия, която би трябвало да изследва всички обстоятелства и условия към краткотрайното спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт " по Българското национално радио (БНР), станало на 13 септември.

``
реклама

Депутатите ще би трябвало да подложат на инспекция и всички изказвания за политически напън против управлението и публицисти от медията, както и опита да бъде лишен ресорът на правосъдния кореспондент Силвия Великова.

Комисията ще оглавява Тома Биков от ГЕРБ, а негов заместител ще бъде Александър Симов от Българска социалистическа партия. В Състава влязоха още депутатите Иван Ченчев от левицата, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Красимир Богданов и Росен Живков от патриотите, както и Боряна Георгиева и Симеон Найденов от " Воля ".
Депутатите от комисията имат разполагаем 2 месеца, с цел да проучат въпроса, да проведат чувания и да излязат с отчет от своята инспекция.

Междувременно утвърждение получи и предлагането на ГЕРБ Сметната палата да извърши финансова инспекция на БНР, която е планувано да завърши до края на януари 2020 година.

Според ръководещите въпросът е значим, тъй като публичната медия е натрупала недостиг от 4 млн. лв.. 

" Как се реализира политическо влияние върху БНР като социална медия? Това е основен въпрос ", съобщи депутатът от левицата Антон Кутев по време на дебатите. Според Българска социалистическа партия финансовото проучване на медията няма да даде отговор на въпроса имало ли е напън върху нея от мощните на деня. Кутев изясни, че групата му ще поддържа предлагането, макар че в него няма огромен смисъл, тъй като Сметната палата прави такива инспекции по проект.
На това обаче се опълчи Димитър Главчев от ГЕРБ, съгласно който посочени интервал до момента не е бил подлаган на финансов одит.
Прокуратурата и Комисията за контролиране на известията също правят инспекция по проблема.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР