Парламентът реши Сметната палата да извърши нарочен одит, за да

...
Парламентът реши Сметната палата да извърши нарочен одит, за да
Коментари Харесай

Сметната палата ще проверява как министрите раздават пари

Парламентът реши Сметната палата да извърши умишлен одит, с цел да се откри по какъв начин се харчат публичните пари, които Министерският съвет раздава с постановления. Решението бе подкрепено единомислещо от намиращите се в пленарна зала депутати. Става дума за пари, които министър председателят Бойко Борисов и министрите му разпределят към министерства, организации и общини без да са заложени в държавния бюджет за съответната година. Това значи, че харчовете не са минали през глоба от Народното събрание. Законът разрешава на държавното управление да отпуска средства на първостепенни разпоредители с бюджетни средства до избран общ размер от бюджета на страната за годината.

Сметната палата ще ревизира всички раздадени пари за интервала 10 май 2017 - 31 януари 2018 година Одитът би трябвало да е подготвен най-късно до 1 юни 2018 година, взеха решение депутатите.
Полицаите си потеглиха със 100 млн. лева от срещата с Борисов

Става дума за раздадени от Министерския съвет над 1,5 млн. лева Това прави към 5% от бюджета на страната за 2017 година, пресмятат вносителите на концепцията за одит от Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР